Vainglory Çıkışından Bu Güne Kadar Neler Değişti? - Gelişim Günlüğü






VAINGLORY

Vainglory ilk çıkışından bu güne kadar pek çok şey değişti. Herkesin oynayamadığı oyun ilk çıkışını İOS platformunda çıkarmıştı. Bu Googlede '' Android for Vainglory '' aramalarının binlerce kez kullanılması haline geldi. Bu bakımda Super Evil Megacorp'un Android için Beta sürecini başlatmıştır. 16 Kasım 2014'De çıkışını yapan Vainglory daha sonrasın da 2 Temmuz 2015'de Android için çıkışını gerçekleştirdi. Fakat Android için Vainglory'de pek çok sorun ortaya çıktı. Bunun başlıca yanları oyunda Geri düşme ve kasmalar oldu. Bunun üzerine BETA sürecini bitirmek için Super Evil Megacorp ellerini sıvayıp stabil bir Android oyunu Vainglory'i Google marketinde yayınladı.




 Super Evil Megacorp


Şubat 2012'de Rockstar, Riot, Blizzard ve Insomniac'ın oyun geliştiricileri "gazileri, terk edenler", Tablet cihazlar ve Mobil cihazlar için çok oyunculu çevrimiçi savaş alanı (MOBA) oyununu yapmak için Kaliforniya'daki San Mateo'da Süper Evil Megacorp'u kurdu. Ve böylece ilk oyunlarını da geliştirme aşaması başlattılar , Vainglory Apple, iPhone 6'nın duyurulduğunda Metal grafik API'lerinin grafik özelliklerini göstermek için ios platformunu seçti. Oyun  Eylül 2014 olayından önceki altı ay boyunca geliştirildi ve 16 Kasım 2014'te yayınlandı.


OYUN TASARIMI VE DAHA FAZLASI

Vainglory oyunu ilk çıkışını yaptığın da  10 Hero ile yaptı. Bunlar şunlardı; 👇

  • Catherine
  • Glaive
  • Ringo
  • Saw
  • Krul
  • Koshka
  • Taka
  • Adagio
  • Joule
  • Petal


Hero seçeneği fazla olmadığı için savaşlar fazla taktiksel olamıyordu. Catherine oyunda tek koruyucu rolünü üstlendiği için oyunda  Krul, Catherine ve Ringo en çok kullanılan takımlar oldu. Oyunda artık Ringoyu kitleme yarışı başlamıştı. Ve daha sonra Krul kahramanının güçlerinde dengelemeler başlatıldı. Bu dengelemeler den sonra oyunda tüm herolar bir dengeleme aşımına girdi. Fakat en çok dengelenen kahraman krul oldu. Ringo ise oyunda fark edilecek bir dengeleme almadı. Oyuna ilk güncelleme ile Arkadaş ekleme ve oyun performansı gibi değişiklikler aldı.

Oyun tasarımı ise kullanışlı olmadığı ise bir gerçekti. Eski oyun tasarımını merak ediyorsanız size göstereceğiz.



 Sımile ( Emoji bölümü eski hali)
 Oyun yüklenişinin eski hali.
 Ana ekranın eski hali
Taktiksel işaretlerin eski hali







Bunu Biliyor muydunuz?

Vainglory oyununun ilk adı '' Kindred Asunder'dir. oyun ilk aşama da 7 karakter mevcuttu. Bu zamanlar da oyun fazla oynanmıyor ve adı bilinmiyordu. İlk kullanılan karakterler ise Catherine, Ringo ve Glaive'dir. Oyunda fazla seçenek olmaması ile gelişme göstermiyordu. Bundan 4 ay sonra oyun adı '' Vainglory'' olarak değiştirildi ve oyuna Krul getirildi. Oyun fazla oyuncu çekmeye başladığında ise gelişmeler devam etti ve her sezon yeni karakterler ve değişiklikler yapıldı ve IGN'den 10 üzeri 8.1 puan aldı. Bunun ardından TouchArcade'den 5 Yıldız alarak Mobil Moba oyunlarının en iyisi olarak raflarda yerini aldı.

Not: Kraken normal'de 21. Dakikada çıkıyordu fakat IGN'nin değerlendirmesine göre dengeleme yapılarak 15. dakikaya alındı.

Kindred Asunder'den görüntüler aşağıda 👇





Dans Bonus Seçeneği!

Vainglory bonus özelliği dans seçeneğiydi. Işınlanmaya çift tıkladığımızda Hero dans etmeye başlardı. Bunun kaldırılması oyuncuların oyundan düşmesi olarak bildirildi fakat asıl sebebi yeni gelecek herolar'da bununla uğraşmaya üşendikleri için olduğunu biliyoruz. İşte size o dansları gösterelim 👍






Lütfen bize destek olarak yeni yazılarımızın gelmesini sağlayınız. Aşağıda emoji ile tepki vererek bize yazı için neler düşündüğünüzü bildirebilirsiniz.👍 Bir başka Vainglory yazısın'da görüşmek üzere ✋

Yorumlar